Bedrijfswagenmonteur

Jij bent de motor achter transport

Als bedrijfswagenmonteur zorg jij voor een wagenpark in topconditie. Je bent de motor achter het transport en de logistiek van verschillende bedrijfswagens. Een bedrijfswagenmonteur is een specialist. Met jouw grondige kennis van zowel de mechanische als elektronische aspecten van deze voertuigen, zorg je ervoor dat wagens in optimale staat verkeren om te voldoen aan de eisen van zakelijk gebruik. Je maakt als bedrijfswagenmonteur deel uit van een dynamische omgeving vol mogelijkheden!

Bedrijfswagenmonteur worden bij Sluyter Logistics

Bij Sluyter Logistics hebben we ons wagenpark bijna volledig in eigen beheer. Je werkt dus echt aan het onderhoud en de reparatie van de wagens van jouw directe collega’s. We hebben een eigen garage op de locatie Rotterdam en Assen.

Op de locaties kunnen we remtesten afnemen en hebben we de mogelijkheid om apk-keuringen te verrichten. Een veelzijdige baan dus!

Professional in autotechniek

Jij bent een professional in jouw vakgebied. Je waarborgt de betrouwbaarheid, veiligheid en prestaties van onze voertuigen. Je hebt als bedrijfswagenmonteur een uitgebreide kennis van de complexe mechanische, elektrische en elektronische systemen die aanwezig zijn in bedrijfswagens. Je leest en begrijpt technische handleidingen, gebruikt geavanceerde diagnoseapparatuur en spoort problemen op. Of het nu gaat om motorproblemen, remmen, transmissie, ophanging of elektronische storingen, als bedrijfswagenmonteur heb je de expertise om de juiste oplossingen te vinden en de nodige reparaties uit te voeren.

Je brengt ons in bedrijf

Als bedrijfswagenmonteur verricht je reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan onze vrachtwagens. De werkzaamheden zijn in feite hetzelfde als die van een reguliere automonteur alleen werk je als bedrijfswagenmonteur specifiek aan wagens die bestemd zijn voor ons zakelijk gebruik.

Doorgroeien, blijf altijd in beweging

Wil je doorgroeien als bedrijfswagenmonteur? Dat kan! Je kunt doorgroeien naar functies zoals eerste bedrijfswagenmonteur of apk-keurmeester. En niet geheel onbelangrijk; er is veel werk in de sector!

Bekijk de actuele bedrijfswagenmonteurs vacatures bij Sluyter Logistics.

Veelgestelde vragen

Welke werkzaamheden verricht een bedrijfswagenmonteur precies?

Als bedrijfswagenmonteur voer je verschillende werkzaamheden uit om bedrijfsvoertuigen in optimale staat te houden. Enkele van de belangrijkste taken en werkzaamheden die je verricht zijn:

 • Het stellen van diagnoses: Je onderzoekt en diagnosticeert technische problemen en storingen aan bedrijfsvoertuigen. Dit kan bijvoorbeeld elektrische storingen, motorproblemen, remproblemen of lekkages omvatten.
 • Uitvoeren van onderhoud: Je zorgt regelmatig voor onderhoud aan bedrijfsvoertuigen om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven presteren. Dit omvat het verversen van olie, het vervangen van filters, het controleren en afstellen van remmen, , en het controleren van verlichting en elektrische systemen.
 • Het uitvoeren van reparaties: Bij het identificeren van technische problemen voer jij de nodige reparaties uit. Dit kan het vervangen van versleten of beschadigde onderdelen omvatten, het repareren van elektrische storingen, het verhelpen van lekkages of andere mechanische en technische problemen.
 • Onderdelen en uitrusting installeren: Jij bent verantwoordelijk voor de installatie van specifieke bedrijfswagenonderdelen en -uitrusting. Dit kunnen bijvoorbeeld laadkleppen, koelsystemen, speciale opbergoplossingen of andere aanpassingen zijn die het voertuig geschikt maken voor zakelijk gebruik.
 • Problemen verhelpen op locatie: Naast het werken in de garage kun jij ook worden opgeroepen om problemen met bedrijfsvoertuigen op locatie te verhelpen. Jij gaat bijvoorbeeld naar een klant om een gestrand voertuig te repareren of een storing op te lossen.
 • Samenwerken en communiceren: Jij werkt vaak nauw samen met andere monteurs, technici en collega’s in de garage. Jullie delen kennis en ervaring om complexe problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat het werk efficiënt wordt uitgevoerd. Daarnaast heb jij ook direct klantcontact en moet jij servicegericht en klantvriendelijk zijn.
 •  

Welke kwaliteiten moet je hebben als bedrijfswagenmonteur?

 • Technische vaardigheden: Grondige kennis van truck en trailer mechanica, elektronische systemen en hydraulische systemen. Het is belangrijk dat je in staat bent om complexe technische problemen te analyseren en op te lossen.
 • Probleemoplossend vermogen: Als (vrachtwagen)monteur word je regelmatig geconfronteerd met uitdagende situaties. Je moet in staat zijn om snel en effectief problemen te identificeren en passende oplossingen te vinden.
 • Analytisch denkvermogen: Je moet in staat zijn om systematisch en analytisch te denken om de oorzaak van technische problemen te achterhalen. Het vermogen om informatie te verzamelen, te analyseren en te interpreteren is essentieel voor een (vrachtwagen)monteur.
 • Handvaardigheid: Als (vrachtwagen)monteur werk je regelmatig met gereedschappen, apparatuur en onderdelen. Je moet goede handvaardigheid hebben om nauwkeurig te kunnen werken en onderdelen correct te installeren of repareren.
 • Kennis van veiligheidsrichtlijnen: Veiligheid is van het grootste belang bij het werken als (vrachtwagen)monteur. Je moet op de hoogte zijn van veiligheidsvoorschriften en -procedures en deze altijd nauwgezet volgen om persoonlijk letsel en schade aan voertuigen te voorkomen.
 • Communicatieve vaardigheden: Als (vrachtwagen)monteur werk je vaak samen met collega’s en communiceer je met klanten. Het is belangrijk dat je effectief kunt communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, om informatie te delen, instructies te geven en klanten te helpen.

Welke diploma’s moet je hebben om bedrijfswagenmonteur te worden?

Als monteur van onze vrachtwagens heb je in ieder geval een LBO of MBO werk- en denkniveau nodig. Bij voorkeur een afgeronde opleiding in de richting van bedrijfsautotechnicus. Daarnaast heb je ook relevante certificaten op het gebied van diagnose, onderhoud en reparatie nodig.