Zij-instroomtraject

Wil je eens iets anders?

Ben je uitgekeken op je huidige baan? Heb je eigenlijk altijd al de droom gehad om vrachtwagenchauffeur te worden? Ontdek dan jouw passie voor logistiek!Bij Sluyter geven we je de kans om vrachtwagenchauffeur te worden via ons zij-instroomtraject.

Ben jij onze volgende vrachtwagenchauffeur?

Geen rijbewijs? Geen probleem!

Werken in de transport en logistiek wordt steeds populairder. Én er is altijd veel werk. Maar heb je nog niet de juiste opleiding en het juiste rijbewijs? Dat is geen probleem!

Er zijn verschillende manieren om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan. We leggen je alles uit over ons zij-instroomtraject.

Omscholen naar chauffeur

Een omscholing naar vrachtwagenchauffeur bij Sluyter Logistics betekent dat je middels het zij-instroomtraject van het STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek) wordt opgeleid tot vakbekwaam vrachtwagenchauffeur bij Sluyter.

Wij leren je alles

We leren je in de praktijk wat het vak van vrachtwagenchauffeur precies inhoudt. Je krijgt ook de mogelijkheid om je vrachtwagen rijbewijs C en eventueel CE te behalen. Ervaring in de sector is niet nodig; wij zorgen ervoor dat je via ons traject alles leert wat je moet weten.

Zij-instromer Machiel

Machiel is ook via het zij-instroomtraject bij Sluyter Logistics terechtgekomen. Hij vindt het werk echt leuk en is blij dat hij de overstap naar onze sector heeft gemaakt. Hierdoor is hij ook een ware ambassadeur van ons bedrijf. Benieuwd naar zijn ervaring? Lees hier het verhaal van Machiel.

Waarom kiezen voor het zij-instroomtraject bij Sluyter Logistics?

In ons zij-instroomtraject bieden wij niet alleen een opleiding tot vrachtwagenchauffeur, maar ook een aantal aantrekkelijke voordelen die dit traject bijzonder maken:

  • Baangarantie: Na het succesvol afronden van je opleiding bieden wij je een jaarcontract aan. Dit geeft je de zekerheid van werk en stelt je in staat om met vertrouwen je nieuwe carrière als vrachtwagenchauffeur te starten. Dit contract bevestigt niet alleen dat je een vaste plek hebt binnen ons team, maar biedt ook stabiliteit en de mogelijkheid om verder te groeien in je nieuwe rol.
  • Financiering van de opleiding: Wij begrijpen dat omscholing een grote stap is. Daarom nemen wij de financiële zorgen weg door 85% van de kosten van de opleiding en de rijbewijzen te dekken.
  • Ondersteunende werkomgeving: Bij Sluyter Logistics kom je terecht in een team dat ondersteuning en begeleiding biedt tijdens het zij-instroomtraject. Van theorie tot praktijk, je wordt begeleid door ervaren professionals die jou helpen succesvol te zijn.

Ben je klaar om vrachtwagenchauffeur te worden?

Ben je klaar voor een carrièreswitch? Meld je nu aan voor ons zij-instroomtraject en zet de eerste stap naar jouw nieuwe toekomst op de weg!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze HR-Manager Denise. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je alles te vertellen over ons zij-instroomtraject. Wij kijken ernaar uit om samen met jou de weg op te gaan!

Veelgestelde vragen

Het zij-instroomtraject in de praktijk:

Stap 1: Dien je sollicitatie in op onze vacature pagina.
Na jouw sollicitatie volgt eerst een kennismakingsgesprek. Bevalt dit gesprek en zijn we beiden enthousiast over elkaar? Dan schrijven we je in voor een testdag. Je mag ook altijd even contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Stap 2: Deelnemen aan een testdag
Het mobiliteitscentrum nodigt je uit voor een testdag. Rond je deze dag succesvol af, dan ga je direct bij ons aan de slag!

Stap 3: Starten met lessen voor het groot rijbewijs
Als de proeftijd naar tevredenheid verloopt, start je met de opleiding voor het groot rijbewijs. Tegelijkertijd kun je in ons magazijn of op een bestelbus beginnen te werken. Dit geeft je de kans om ons bedrijf, de materialen en de processen goed te leren kennen. We zullen je de vaardigheden bijbrengen die je als vrachtwagenchauffeur nodig hebt, zodat je vertrouwen opbouwt voor de momenten dat je later zelfstandig op pad gaat.

En dan…..aan de slag!

Jazeker, je kunt na het traject meteen aan de slag!

De opleiding vrachtwagenchauffeur begint met fulltime theorielessen. Daarna ga je aan de slag met de lessen voor je rijbewijs C en code 95. Is dit gelukt? Dan ga je eerst aan de slag. Wanneer je voldoende ervaring op hebt gedaan met je C rijbewijs, ga je verder met lessen voor je CE rijbewijs. Na de opleiding ga je direct bij ons aan de slag als vrachtwagenchauffeur met een jaarcontract!

Het salaris is vastgelegd in de cao Beroepsgoederenvervoer. Wanneer je begint als vrachtwagenchauffeur verdien je een bruto maandsalaris van ruim 2.300 euro bruto per maand bij een werkweek van 40 uur. Afhankelijk van jouw werkzaamheden komen daar verschillende toeslagen en vergoedingen bij.

Je betaalt zelf maar 15% van de kosten

Via STL kun je het zij-instroomtraject volgen. Je opleiding en je rijbewijzen worden voor 85% betaald door STL en door ons betaald! Je betaalt wel altijd zelf de kosten van lesmateriaal en herexamens.

De opleiding neemt bij de meeste deelnemers ongeveer 5 tot 6 maanden in beslag. Wanneer je een herexamen moet doen, dan duurt het wat langer. Als je gelijk doorgaat voor het rijbewijs CE (aanhangwagen), duurt het ook langer. Wanneer je veel tijd aan de opleiding besteedt, is de kans groter dat je sneller klaar bent.

Om vrachtwagenchauffeur te worden, heb je minimaal rijbewijs B nodig. Je hebt geen specifiek diploma nodig om toegelaten te worden in het zij-instroomtraject.

  • Je hebt al meer dan 1 jaar een rijbewijs B
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Je woont in Nederland

Dien hier je sollicitatie in voor het zij-instroomtraject.