Transportplanner

Transportplanner, een cruciale baan in de logistiek!

Als transportplanner speel je een sleutelrol in het hart van de logistieke operaties en draag je bij aan de efficiëntie van de transportketen. Deze functie stelt je in staat om je analytische en organisatorische talenten te benutten in het plannen en optimaliseren van transportroutes. Je werkt in een dynamische omgeving waar elke dag anders is en waar je mogelijkheden hebt om jezelf verder te ontwikkelen binnen de logistiek.

Verantwoordelijk voor het ontwerpen van efficiënte routes en schema’s, zorg je als transportplanner dat goederen tijdig en op de meest kosteneffectieve manier worden vervoerd. Jouw expertise zorgt voor een soepele doorstroom in de supply chain, wat cruciaal is voor het succes van ons bedrijf. Samenwerking met collega’s en externe partners is key om een gestroomlijnd en succesvol transportproces te waarborgen.

Transportplanner worden bij Sluyter Logistics

Als transportplanner is elke dag een nieuwe uitdaging. Je bevindt je in het kloppend hart van de logistiek, waar je verantwoordelijk bent voor het efficiënt indelen van transportroutes. Dagelijks werk je met diverse transportmiddelen en zorg je voor een naadloze afstemming van laad- en losactiviteiten.

Je plant routes, houdt rekening met levertijden, en lost eventuele logistieke puzzels op. Daarnaast speel je een cruciale rol in het administratieve proces, van het bijhouden van transportdocumentatie tot het optimaliseren van de goederenstroom. Jouw analytische vaardigheden en vermogen om snel te schakelen, maken jou een onmisbare schakel in de logistieke keten, waarbij je ook nog eens je kennis van logistieke processen verbreedt en je probleemoplossend vermogen aanscherpt.

Samenwerken is belangrijk

In jouw rol als transportplanner werk je nauw samen met een team van toegewijde professionals. Samen zorgen jullie voor een gestroomlijnde organisatie en optimalisatie van de transportprocessen, wat resulteert in een efficiënte workflow.Je maakt gebruik van geavanceerde technologieën en systemen voor transportbeheer, zoals routeplanningssoftware en real-time trackingtools, om transportefficiëntie te garanderen, ladingen te coördineren, en de kwaliteit van de dienstverlening te handhaven.

Een onmisbare schakel

Als transportplanner functioneer je in een dynamisch en voortdurend evoluerend veld van logistiek en transport. Jouw rol is cruciaal in het waarborgen van de levering van kwalitatieve transportdiensten aan onze klanten.

Je werkt in een teamgerichte omgeving waarin jouw inzet en bijdrage worden gewaardeerd.
Lees hier de verhalen van onze medewerkers. 

Doorgroeien, blijf altijd in beweging

Als je ambities hebt om door te groeien binnen de transportwereld, zijn er volop mogelijkheden! Je kunt je ontwikkelen naar verschillende rollen met meer verantwoordelijkheden en nieuwe uitdagingen zoals operationeel manager.

En niet geheel onbelangrijk; er is veel werk in de sector! Bekijk de actuele vacatures voor transportplanners bij Sluyter Logistics

Veelgestelde vragen

Welke werkzaamheden verricht een transportplanner?

 • Routeplanning en optimalisatie: Als transportplanner ontwerp en optimaliseer je transportroutes om efficiëntie en kosteneffectiviteit te garanderen.
 • Communicatie met chauffeurs: Je onderhoudt contact met chauffeurs om hen te voorzien van de benodigde reisinformatie en om eventuele problemen op de route op te lossen.
 • Beheer van transportdocumenten: Het opstellen en beheren van de benodigde documentatie voor transportactiviteiten valt onder jouw verantwoordelijkheid.
 • Samenwerking met logistieke partners: Je werkt samen met logistieke partners om een soepel transportproces te waarborgen.
 • Analyse en rapportage: Je analyseert transportgegevens en rapporteert over de prestaties en mogelijke verbeterpunten.
 • Probleemoplossing: Bij eventuele verstoringen in het transportproces, neem je de leiding in het vinden van oplossingen om de levering alsnog volgens planning te laten verlopen.

Welke kwaliteiten moet je hebben als transportplanner?

 • Analytisch vermogen: Je duikt graag in complexe problemen en vindt het een uitdaging om de meest efficiënte transportroutes te plannen. Jouw vermogen om ingewikkelde logistieke puzzels op te lossen, zal dagelijks van pas komen.
 • Communicatieve vaardigheden: Je staat in het middelpunt van communicatie tussen verschillende partijen. Het is belangrijk dat je helder en duidelijk kunt communiceren, maar ook dat je goed kunt luisteren. Jouw woorden zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt.
 • Probleemoplossend vermogen: Elke dag brengt zijn eigen set uitdagingen met zich mee. Je moet snel kunnen schakelen en creatieve oplossingen bedenken om eventuele obstakels te overwinnen.
 • Organisatorische vaardigheden: Als transportplanner moet je meerdere ballen tegelijk in de lucht kunnen houden. Jouw organisatietalent zorgt ervoor dat alle transportopdrachten efficiënt worden uitgevoerd.
 • Flexibiliteit: De logistieke wereld is altijd in beweging. Jouw vermogen om je aan te passen aan veranderende omstandigheden en last-minute wijzigingen is cruciaal.
 • Aandacht voor detail: Elk detail telt in de logistiek. Jouw scherpe oog voor detail helpt om fouten te voorkomen en zorgt ervoor dat alles volgens plan verloopt.
 • Stressbestendigheid: In een omgeving waar de druk hoog kan zijn, is het belangrijk dat je kalm blijft. Jouw capaciteit om onder druk te presteren, maakt jou een rots in de branding.

Welke diploma’s moet je hebben om transportplanner te worden?

Om als transportplanner aan de slag te kunnen gaan, heb je minimaal een MBO-diploma in een transport- of logistieke studierichting nodig. Een voorbeeld van een dergelijke opleiding is de driejarige MBO-opleiding Planner Wegtransport.