Logistiek medewerker

Logistiek medewerker, een belangrijke baan!

Als logistiek medewerker ben jij een belangrijke speler in het totale logistieke proces en draag je bij aan een succesvolle supply chain. Werken in een warehouse is een uitdagende baan waarin je jouw organisatorische vaardigheden kunt benutten. Je maakt als logistiek medewerker deel uit van een dynamische omgeving vol mogelijkheden!

Gelijk aan de slag in Tilburg?

Bekijk hier onze vacature logistiek medewerker Tilburg.

Als logistiek medewerker ben je verantwoordelijk voor het effectief beheren en verwerken van goederenstromen, van ontvangst tot verzending. Met jouw inzet en vaardigheden zorg je ervoor dat alle operaties binnen het warehouse op rolletjes lopen. Deze functie biedt volop kansen om je verder te ontwikkelen binnen de logistieke sector. Je werkt nauw samen met collega’s en draagt zo bij aan een gestroomlijnde en efficiënte supply chain, essentieel voor het succes van ons bedrijf.

Logistiek medewerker worden bij Sluyter Logistics

Jouw dag als warehouse medewerker is nooit hetzelfde. Een warehouse of magazijn is een omgeving waar je altijd in beweging bent. Je werkt met veel verschillende producten en bent echt een multitasker. Je laadt en lost goederen met een hef- of reachtruck en zet alles netjes volgens instructies op zijn plek. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het organiseren en opruimen van het warehouse of distributiecentrum, doet de administratie van de magazijnopslag, en bent betrokken bij de logistieke processen van inkomende en uitgaande goederen. Je leert ook veel over logistieke processen en krijgt de mogelijkheid om jouw probleemoplossend vermogen te ontwikkelen.

Het magazijn is jouw domein

Een logistiek medewerker of magazijnmedewerker is verantwoordelijk voor het efficiënt beheren en verwerken van goederen in het magazijn. Je speelt een cruciale rol bij het ontvangen, controleren, sorteren, opslaan en verzenden van verschillende producten. Je zorgt ervoor dat alle goederen op de juiste plaats en op het juiste tijdstip beschikbaar zijn, wat essentieel is voor een soepele bedrijfsvoering.

Naast de dagelijkse taken krijg je als logistiek medewerker ook de kans om je te verdiepen in de meer gecompliceerde aspecten van de logistieke sector. Je wordt betrokken bij het plannen en coördineren van logistieke processen, waardoor je inzicht krijgt in hoe effectieve supply chain management werkt. Dit omvat zaken als voorraadbeheer, het optimaliseren van transportroutes en het waarborgen van leveringsefficiëntie. Deze ervaringen bieden je een uitstekende mogelijkheid om je carrière binnen de logistiek verder te ontwikkelen en een nog waardevoller lid van ons team te worden.

Samenwerken is belangrijk

In deze functie werk je vaak samen met een gemotiveerd team van professionals. Samen zorgen jullie ervoor dat het magazijn georganiseerd en geoptimaliseerd is, zodat de workflow efficiënt verloopt.

Als logistiek medewerker gebruik je moderne technologieën en logistieke systemen, zoals handterminals en scanners, om de voorraadniveaus te beheren, bestellingen te verwerken en de kwaliteit van de goederen te waarborgen.

Een onmisbare schakel

Als logistiek medewerker werk je in een dynamische sector die constant evolueert. Je bent een onmisbare schakel in het logistieke proces en speelt een cruciale rol in het leveren van kwalitatieve diensten aan klanten.

Je werkt in een teamgerichte omgeving waarin jouw inzet en bijdrage worden gewaardeerd.
Lees hier de verhalen van onze medewerkers. 

Doorgroeien, blijf altijd in beweging

Wil je doorgroeien als logistiek medewerker dan kan dat! Je kunt doorgroeien naar functies met meer verantwoordelijkheden, zoals teamleider of logistiek supervisor. Of ga bijvoorbeeld aan de slag als vrachtwagenchauffeur

En niet geheel onbelangrijk; er is veel werk in de sector! Bekijk de actuele vacatures voor logistiek medewerkers bij Sluyter Logistics

Veelgestelde vragen

Welke werkzaamheden verricht een logistiek medewerker precies?

 • Inkomende goederen ontvangen: Als logistiek medewerker controleer en registreer je ontvangen goederen. Je checkt of de ontvangen goederen overeenkomen met de bijbehorende documentatie en controleert op eventuele beschadigingen.
 • Opslag en voorraadbeheer: Je zorgt voor een efficiënte opslag van goederen in het magazijn. Je plaatst de goederen op de juiste locatie, maakt gebruik van magazijnbeheersystemen om de voorraadniveaus bij te houden en voert regelmatig inventarisaties uit.
 • Orderpicking: Op basis van ontvangen bestellingen verzamel je als logistiek medewerker de benodigde goederen uit het magazijn. Je zorgt ervoor dat de juiste producten worden gepickt, verpakt en klaargemaakt voor verzending.
 • Verzendklaar maken: Je verpakt de goederen volgens specifieke instructies en maakt ze verzendklaar. Je zorgt ervoor dat de verzenddocumenten correct worden ingevuld en de goederen op tijd klaarstaan voor verzending.
 • Magazijnorganisatie en -onderhoud: Als logistiek medewerker houd je het magazijn georganiseerd en overzichtelijk. Je zorgt voor een logische indeling van de goederen, houdt gangpaden vrij en voert schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden uit om een veilige werkomgeving te waarborgen.
 • Gebruik van magazijnapparatuur: Je bedient verschillende magazijnapparatuur, zoals heftrucks, reachtrucks, orderpickers of scanners. Je zorgt ervoor dat hij de apparatuur veilig en efficiënt gebruikt voor het verplaatsen van goederen in het magazijn.
 • Kwaliteitscontrole: Als logistiek medewerker voer je regelmatig kwaliteitscontroles uit op de goederen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de vereiste normen. Je rapporteert eventuele afwijkingen en neemt maatregelen om problemen op te lossen.

Welke kwaliteiten moet je hebben als logistiek medewerker?

 • Organisatievermogen: Een logistiek medewerker moet in staat zijn om het werk goed te organiseren en prioriteiten te stellen. Het is belangrijk om het overzicht te behouden, zodat de goederen efficiënt kunnen worden ontvangen, opgeslagen en verzonden.
 • Nauwkeurigheid: Het is essentieel om nauwkeurig te werken bij het uitvoeren van taken zoals het tellen van voorraad, het verifiëren van ontvangen goederen en het samenstellen van bestellingen. Een fout kan leiden tot problemen in de logistieke processen.
 • Fysieke conditie: Het werk als logistiek medewerker kan fysiek veeleisend zijn, met taken zoals tillen, buigen en langdurig staan. Het hebben van een goede fysieke conditie is belangrijk om deze taken veilig en efficiënt uit te voeren.
 • Teamwork: Een logistiek medewerker werkt vaak samen met collega’s in het magazijn en moet effectief kunnen communiceren en samenwerken. Goede teamwerkvaardigheden helpen bij het soepel verlopen van de dagelijkse activiteiten en het behalen van de gestelde doelen.
 • Probleemoplossend vermogen: Tijdens het werk kunnen er uitdagingen en problemen ontstaan, zoals ontbrekende goederen, verkeerde leveringen of logistieke knelpunten. Een logistiek medewerker moet in staat zijn om problemen te identificeren, analyseren en oplossen om de workflow te verbeteren.
 • Stressbestendigheid: In een magazijnomgeving kunnen drukke periodes en strakke deadlines voorkomen. Het vermogen om onder druk te werken en kalm te blijven, is belangrijk om efficiënt te blijven functioneren.
 • Technische vaardigheden: Een logistiek medewerker moet kunnen werken met verschillende magazijnapparatuur, zoals heftrucks, reachtrucks en scanners. Het hebben van de nodige technische vaardigheden om deze apparatuur veilig en effectief te gebruiken is essentieel.
 • Communicatieve vaardigheden: Goede communicatievaardigheden zijn belangrijk bij het samenwerken met collega’s en het afstemmen van taken met andere afdelingen. Heldere en effectieve communicatie draagt bij aan een soepele samenwerking binnen het magazijn.

Welke diploma’s moet je hebben om warehouse medewerker te worden?

Als medewerker in een warehouse heb je in ieder geval een MBO werk- en denkniveau nodig.
Daarnaast heb je ook een geldig hef- en reachtruckcertificaat nodig.